Magyarország

Gyakorlati tudnivalók a kék túráról

Ha már megszületik az elhatározás a fejedben, hogy nekiállsz kéktúrázni, akkor íme néhány tipp, ami majd megkönnyíti a túrázásodat.

  1. A kék túrának nincsen határideje, bármikor elkezdheted és bármikor folytathatod. Akár évek alatt is teljesítheted.

2. Nincs kötött útvonala, azokra a szakaszokra mész, amelyikre épp kedved van.

3. Szükséged lesz hozzá egy kék túra igazoló füzetre, amit sportboltokban, vagy MTSZ-nél meg tudsz rendelni.

igazolófüzet

4. Szerezz be egy kék színű bélyegzőpárnát (természetesen befestékezve), amit vigyél magaddal a túrára, ugyanis a bélyegző helyeken, csak a bélyegzőt találod, amit belemártasz a bélyegzőpárnádba és máris olvasható lesz a lenyomat az igazoló füzetedben. (Ha többen mentek, akkor elég, ha egyikőtöknél van ilyen eszköz.)

5. Letölthetsz gps tracket az útvonalról vagy egyszerűen csak a jelzésekre támaszkodva járod be az utat és papírtérképet használsz.

6. Minden szakasz A-ból B-be megy, ezért mielőtt útnak indulsz fel kell térképezned a tömegközlekedési vagy egyéb logisztikai lehetőségeket.

7. Elindulhatsz egyedül is, vagy csatlakozhatsz szervezett túrákhoz, ez tőled függ, hogyan szeretsz túrázni.

8. Legyen meg a szükséges felszerelésed, amivel kényelmesebbé teheted a hosszú gyaloglásodat. (Erről majd később írok egy listát.)

9. Túrázhatsz egy napot, vagy akár hosszabb időszakot is, elfoglaltságodtól függően.

Egy kis sár

10. Amikor összegyűlik az összes bélyegző az igazolófüzetedben akkor annak bemutatásával jogosulttá válsz egy jelvényre, de leginkább arra a „büszkeség megélésére”, hogy elkezdtél valamit és be is fejezted. Hogy nem tántorított el, sem zápor-zivatar, hóvihar, sem bokáig érő sár, te kitartottál és végigjártad az útvonalat és rengeteg élménnyel, tapasztalattal lettél gazdagabb.

Kívánom, hogy legyen meg a kitartásod, erőd, kedved, motivációd, hogy belevágj és legyen milliónyi fantasztikus élményed!

A statisztika:

Hossz: 1171 km

​Szakaszok: 27 db

​Bélyegzőhelyek: 152 db

​Szintemelkedés: 31.545 m

Szintcsökkenés: 32.150 m

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük