Magyarország

Havazik…

2020. március 23-án reggel arra ébredünk, hogy fehérségbe burkolózik a táj. A hópelyhek vidám körtáncot lejtenek. A fehérség gyönyörűvé tisztítja az utcákat, tereket. A már épp tavaszi nyújtózkodását végző természet kap még egy utolsó „állj” parancsot. Ne tovább, várj még egy kicsit!

Tudom, hogy semmi sincs véletlenül, így el is tűnődöm, hogy nem olyan-e ez a havazás, ami megdöbbenti az embereket, mert, miért is van tavasszal hó, amikor ilyenkor már „nem szokott lenni”? Talán épp azért, hogy akik szünidőn érezték magukat, azok is észbe kapjanak és otthon maradásra bírja őket a havazás.

Talán ideje lenne azt tenni, amire minden körülmény lökdös minket.

Havas fenyő

Válj egy kissé remetévé

Az otthon maradás alatt azt értem, hogy válj egy kissé remetévé.

Tanulj meg együtt lenni önmagaddal, keresd meg a legszebb túraútvonalat, a legizgalmasabb kalandokkal, a legmesésebb tájon át önmagad felé.

Ismerd fel, hogy egy képmutató világ, hamis értékei szerint éltél és itt az ideje megtalálni a saját értékeidet. Amik lehet, hogy nem olyan csillogóak és lehet nem érnek ezer like-ot, de akkor is a legszebbek, mert a Tieid és onnan ismered fel, hogy belülről egyszer csak megérzed, jön egy „koppanás”, amikor leesik a tantusz, az „aha élmény”, az érzés, hogy jó helyen vagy. Az elméd elcsendesedik és Te tudod, felismered, hogy épp ott vagy, ahol lenned kell, és épp azt csinálod, amit csinálnod kell.

Napsütéses havas fenyő

Egy csodálatos lény vagy

Rájössz, hogy egy csodálatos lény vagy, hogy a világ benned van és minden, ami körülvesz az a te világod része és te alakítod. A világod lehet kétszínű, gonosz és félelmetes, ha benned csak ezek a gondolatok pörögnek egymás után, ezekre koncentrálsz, ezeket fogod észrevenni, ezeket fogod magadba engedni és a világod tényleg félelmetes lesz.

A Te világod

De a világod lehet napsütéses, vidám, boldog és gyönyörű. Csak keresd ezeket a töredékeket magad körül. Vedd észre a zöld fűben a lilán mosolygó kis ibolyát, a vidáman feleselő madárkákat, a bőszen dolgozó fénylő fakopáncsot, a szellő suttogását, az erdő csendjét, az eső ritmusát, a fehérség tisztaságát, a hópelyhek táncát.

Mindig mindenben van valami csodálatos, utánozhatatlan, megismételhetetlen gyönyörűség. Találd meg!

Játékra hívlak! Ird meg mi volt a mai napod „csodája.”

3 hozzászólás

 • Krizsán Judit

  Itthon vagyok! „Bezárva” Kinézek az ablakon! Gyögyörűen esik a hó! Szeretem a havat..Tavasz van..Virágoznak a hóban a kedvenceim: tulipán, nárcisz, kankalin,árvácska.. Első gondolatom:végte bezár bennünket a természet is…Ő is ezt akarja: Túlélni…Melegség töltött el..Le kell kicsit lassulnunk…Magunkba nézni…gondolkodni..Csak igy lesz jó nekünk embereknek…természetnek…

 • Bánhidiné Vilma

  2020.05.05.reggel 3/4 6

  Mostanság a természet egyre több meglepetést okoz, de tudomásul kell venni, hogy egy állandó változó világban élünk, bár ezek a változások mintha felgyorsultak volna!
  Jelenleg is szokatlan a májusi hideg hajnal, a nagy szélvihar.
  A márciusi hó az megtisztulást, nyugalmat hozott, lemosta a tél szennyét és talán a lelkeket is megtisztította.
  Szerencse most nem vagyok egyedül, az egyik kislány unokám meglátogatott, sajnos már holnap haza utazik.
  Köszi a levelet, a program ajánlatot. Én minden nap kerékpározok, de csak rövidebb távon.
  Üdv.nektek !

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük