Rólam

Blaskó Margó vagyok, a szabadlepes.hu szerzője, utazó, életút-harmonizáló.

Várj csak, mikor is kezdődött az utazgatásom?

Talán akkor, amikor 4-5 évesen az Apukám elvitt magával „dolgozni” és csodálattal bámultam a teherautó ablakából az aranyló búzamezőket, az integető fákat, a tovasuhanó vonatokat. Akkor tanultam meg, hogy bárhol otthon tudjam magam érezni, mert elég volt, ha odakuporodtam az ülésre és a nagy, csodaerős Édesapám egyik kezével kormányozta a hatalmas autót, a másikkal viszont cirógatta a fejemet és így én mindent megkaptam, amire szükségem volt, a biztonságot és szeretetét.

Ez az érzés nem kopott az eltelt évtizedek alatt sem, azóta is folyamatosan úton vagyok. Van, amikor fizikálisan és csodálom a körülöttem lévő tájat, és van, amikor lélekben utazom.

Az utazásaim igen változatosak és több mint 20 éve elég intenzíven művelem. Kezdődtek közeli helyek felfedezésével és ma már a világ egyik pontja sem tűnik elérhetetlennek, mint ahogy Neked se!

Egy utazással (az El Camino-val) kezdődött a belső utazásom, amely azóta is folyamatosan tart. (erről majd biztosan fogok még mesélni)

Az évek múlásával ráébredtem, hogy minden út közelebb visz önmagamhoz. Egyre több minden tárul fel előttem a belső világomból, ami aztán lehetővé teszi, hogy a külvilágot is más szemmel lássam és elfogadjam olyannak amilyen.

Rájöttem és megtapasztaltam, hogy:

  1. Az utazás egy csoda, amit mindenkinek ki kellene próbálnia!
  2. Az utazás egy olyan fizikális és mentális tréning, amely az önfejlesztés magasiskolájába vezet, persze csak akkor, ha ki mersz lépni a hétköznapok kényelméből és otthon hagyod az elvárásaidat is.
  3. Kint lenni a természetben feltölt energiával, boldogsághormonnal és egyre többet szeretnél belőle.

Miért lett szabad lépés az oldal neve? Mi is a szabadság? A szabadság az, amikor te magad állítod fel a korlátaidat, te döntöd el, meddig engeded a saját gyeplődet feszülni. Ettől aztán úgy érzed, hogy szabad vagy, mert senki nem rángat, korlátoz. Ahhoz, hogy ezt a szabadságot megérezd, meg kell tenned az első lépést, az első szabad lépést. Hát ezért lett az oldal neve szabad lépés, arra szeretne inspirálni, hogy merj az lenni, aki vagy, élj úgy, ahogy élhetnél és vedd észre a lehetőségeket!

Mindez egyetlen „szabadlépéssel” kezdődik. 🙂

Azért született ez a lap, mert szeretném megosztani Veled a tapasztalataimat, gondolataimat az utazásokról, a világról, az életről, a magam módján, hogy ezáltal Te is ötleteket, kedvet kapj és tedd meg az első szabad lépést a világhoz, önmagadhoz!